Меню Закрити
Товарний бізнес: як не прогрузнути в рутині

Товарний бізнес: як не прогрузнути в рутині

Знаєте, яка найголовніша проблема товарного бізнесу? Це безперервна рутина з керування широким асортиментом. Кожен день потрібно розпорошуватись на дрібні завдання, що розростаються немов снігова куля. Згодом вони забирають все більше часу, що можна було б витратити на важливіші справи.
Товарний бізнес: як не прогрузнути в рутині
Автоматизація товарного бізнесу

Автоматизувати процеси можна за допомогою спеціальної програми для обліку товарів.


Як саме — розповідаємо у статті.

Кожен раз при отриманні товару виконуйте оприбуткування

Кожен раз при отриманні товару виконуйте оприбуткування

Фіксуйте відповідні дані у програмі для обліку. Додавайте якомога більше інформації:найменування, артикул, одиниці вимірювання, кількість, вартість за одиницю та загальну ціну закупівлі.
Контролюйте надходження, зберігання та продаж товарів

Контролюйте надходження, зберігання та продаж товарів

Оновлюйте дані кожен раз, коли працюєте з товарами: переміщуєте, продаєте чи змінюєте ціни. При регулярному веденні обліку програма зможе автоматично визначати розбіжності, пов’язані з рухом продукції, кількістю або собівартістю.
Контроль залишків на основі звіту «Аналіз запасів» на прикладі онлайн-бухгалтерії Dilovod

Отримуйте точні дані про залишки та товарообіг

Ви потрапляли у ситуацію, коли клієнт запитує про наявність товару, але зараз на складі нікого немає і ніхто не може дати оперативну відповідь? Такої ситуації легко уникнути, якщо ви користуєтесь програмою для ведення обліку товарів. Ви зможете подивитись дані по залишках у режимі реального часу в будь-який момент, адже все що вам необхідно — це смартфон та підключення до інтернету.
Контролюйте собівартість

Контролюйте собівартість

Підприємці знають, що собівартість продукції не дорівнює вартості закупівлі. Але від цього не легше: в моменті важко врахувати всі додаткові витрати. Через відсутність точних розрахунків можна продавати товари у мінус, і навіть не здогадуватись про це.
Облікова програма автоматично проведе калькуляцію додаткових витрат, розрахує собівартість та попередить при спробі продати товар за вартістю дешевше, ніж ви на нього витратили.
Керуйте відпускними цінами

Керуйте відпускними цінами

У товарному бізнесі часто є місце розбіжностям у цінах для різних груп покупців. Для оптовиків застосовують окремий прайс-лист з найвигіднішими пропозиціями. Для роздрібних покупців — впроваджують дисконтні системи та програми лояльності.

Задля уникнення плутанини, програма для бухгалтерського обліку товарів дозволяє встановлювати ціни окремо для кожної групи покупців. А щоб ще більше спростити вашу роботу, зміни у ціні можна вносити пакетно, а не окремо для кожної позиції.

Автоматизуйте роботу з контрагентами

Автоматизуйте роботу з контрагентами

Коли клієнт замовляє товар, що вже закінчився на складі, програма підкаже, що настав час робити закупівлю. Наприклад, у Dilovod ця інформація відображається відразу у замовленні покупця в графі «Закупити».

Якщо ж ви отримаєте відразу декілька замовлень на відсутні товари, система допоможе зібрати всю інформацію та сформувати замовлення постачальникам на основі цих даних.

Автоматизуйте роздрібні продажі

Автоматизуйте роздрібні продажі

Програма для ведення обліку товару в магазині здатна взяти на себе більшість рутинних операцій, що до цього ви мали виконувати власноруч. Завдяки онлайн-бухгалтерії Dilovod ви зможете вберегти себе від зайвих дій, уникнути непотрібних витрат та приділити більше уваги стратегічному розвитку вашого бізнесу.

26 квітня 2023 10:25