Меню Закрити
Які види обліку потрібні інтернет-магазину?

Які види обліку потрібні інтернет-магазину?

Світовий обсяг інтернет-продажів зріс до 6,51 трильйона доларів у 2023 році. Як прогнозують експерти, цього року 2 мільярди населення світу будуть купувати онлайн. Для підприємців інтернет-магазини — це можливість представити свою продукцію великій аудиторії, розширити клієнтську базу і знизити витрати, пов'язані з магазином офлайн.

Водночас програмне забезпечення більшості онлайн-магазинів не призначене для одночасного ведення управлінського і складського обліку, а також не має інтеграції для обміну даними з бухгалтерською програмою. Щоб забезпечити ефективну та точну роботу інтернет-магазину, потрібні різні види обліку. Зупинимось детально на кожному з них.

Які види обліку потрібні інтернет-магазину?
Облік замовлень

Облік замовлень

Обробка замовлень потрібна інтернет-магазинам для ефективного управління, контролю продажів і доставки товарів. Але через відсутність автоматизованого обліку, іноді трапляються ситуації, коли товару немає на складі, але він є в наявності на сайті. 

Зручніше обробляти замовлення безпосередньо в обліковій системі: оформлювати первинні документи, резервувати товар і відстежувати доставку. Якщо ви продаєте товари однієї моделі, але з різними характеристиками, наприклад, в різних кольорах або розмірах, можна спростити роботу з позиціями. 

Програма з обліку товару Dilovod дозволяє кожному виду товару призначити свою ціну, знижку, найменування та артикул, або ж вказати загальну ціну та знижку для всіх різновидів одночасно  — в залежності від потреби. Система управління замовленнями автоматично резервує товар на складі на підставі замовлення покупця, і враховує його при формуванні замовлення постачальнику. 

Складський облік

Складський облік

Складський облік дозволяє відстежувати кількість товарів на складі та визначати, коли потрібно замовляти нові партії товарів. Як наслідок — уникнути втрат і збільшити прибуток інтернет-магазину.

Окрім цього, обліку складу дозволяє:
  • оптимізовувати запаси та зменшувати витрати на зберігання;
  • забезпечувати швидку клієнтську доставку;
  • відстежувати витрати на зберігання та доставку товарів;
  • контролювати якість і виявляти проблемні партії товарів;

Автоматизація складських процесів допомагає уникнути втрат і збільшити прибуток підприємства. Програма складського обліку Dilovod дозволяє швидко та легко контролювати рух товарів, оформлювати списання, оприбуткування та проводити інвентаризацію у будь-який час, без зупинок у роботі вашого інтернет-магазину.

Управлінський облік

Управлінський облік

Для чого потрібно впроваджувати управлінський облік в інтернет-магазині:

  • контроль продажів та руху грошей;
  • прийняття рішень щодо розвитку бізнесу;
  • виявлення проблемних місць в процесах бізнесу та їх оптимізація.
  • підвищення конкурентоспроможності.
  • Задля оцінки поточного фінансового стану, аналізу результатів та грошових потоків бізнесу, використовують тріаду класичних звітів: звіт про рух грошових коштів (Cash Flow), звіт про прибутки та збитки (P&L) і Баланс. Ці звіти зосереджені на основних аспектах фінансового управління та дозволять швидко й об'єктивно оцінювати рентабельність інтернет-магазину.  

    Займаючись рутинними звітами та трудомісткими процесами, власники бізнесу часто не мають часу на виконання стратегічних завдань, які підвищують ефективність та прибутки бізнесу. Dilovod автоматизує управлінський облік та звільняє команду від рутинних завдань.

    Бухгалтерський облік

    Бухгалтерський облік

    Інтернет-магазини, як правило, у своїй роботі використовують готові системи CMS. Вони мають лише базові модулі для роботи з замовленнями, але не для бухгалтерського обліку. Юридичним особам потрібна облікова система, яку можна інтегрувати з наявною CMS для виконання бухгалтерських операцій. І хоча ФОПи потребують більш спрощеного обліку, їм також стануть у пригоді інструменти з автоматизації.

    Ось декілька причин, для чого ще потрібен бухоблік:

  • відстеження заборгованостей для контролю взаєморозрахунків з контрагентами;
  • автоматичне завантаження банківських виписок за розрахунковими та картковими рахунками;
  • формування та подання податкової та фінансової звітності. 
  • Якщо інтернет-магазин має великі обсяги продажів та бази контрагентів, облікові процеси необхідно спрощувати через автоматизацію. Сучасна онлайн-бухгалтерія Dilovod дозволяє вести облік та звітність в одній програмі.

    Чому варто вести облік інтернет-магазину у Dilovod?

    Чому варто вести облік інтернет-магазину у Dilovod?

    З Dilovod ведення обліку вашого бізнесу буде легкими та зрозумілими. Ви можете організувати обмін даними між Dilovod і своїм інтернет-магазином за допомогою API. Це дозволить легко підтримувати в актуальному стані асортимент товарів, наявність, ціни, статуси замовлень на вашому сайті.
    Інтеграція дозволяє автоматично завантажувати замовлення з вашого сайту у Dilovod. При цьому, існуючі клієнти будуть автоматично ідентифіковані, а нові додані в базу.


    Переваги роботи з нами:


  • наявність готових інтеграцій з популярними сервісами, зокрема з доставкою Нової пошти та Клієнт-банком;

  • актуальні форми звітності та первинних документів;

  • зручні інструменти для складського, товарного, кадрового та фінансового обліку;

  • можливість оптимізувати роботу з контрагентами та прайсами постачальників;

  • надійний захист інформації та зберігання даних на європейських серверах;

  • вбудовані можливості для колективної роботи. 


  • Завдяки автоматизації рутинних процесів ви зможете вести облік товарів з різновидами, обробляти замовлення покупців, відстежувати оплати в режимі онлайн, планувати закупівлю товарів у постачальників — і все це в одній програмі. Спробуйте Dilovod у демонстраційній версії. Ознайомтеся з функціоналом онлайн-сервісу на реальних даних. Фахівці служби підтримки проведуть демонстрацію можливостей програми та проконсультують з усіх питань стосовно роботи 

    16 серпня 2023 16:24